Tilnærming gjennom personifisering

Når jeg tenker over livsfaser, naturkrefter, energier, tilstander – så liker jeg å personifisere – jeg liker å forestille meg en naturkraft, eller en livsfase som en person – en person det går an å ha en samtale med – enten en samtale i ord, eller en «aha, jeg skjønner»-samtale.

Jeg har vel nevnt drømmen, der jeg møtte døden personifisert som min søster. Døden og jeg hadde i drømme en slik «aha, jeg skjønner»-samtale. Jeg har også nevnt mitt forhold til elektrisitet som om det skulle ha vært en person. Dette er bare to eksempler. For meg er det en naturlig tenkemåte, en tilnærming som gjør det lettere for meg å forstå. Det høres kanskje rart ut. Men jeg er nok ikke den eneste.

Sankt Frans av Assisi gjorde det. I hans hymne kalt Solsangen møter vi bror sol, søster måne, bror vind, søster vann, bror ild, moder jord, og til sist, søster død:

«Takk, gode Gud, for søster Død, den siste hjelper i vår nød. Hun kjører vognen stille frem når det er kveld og vi skal hjem.»

Jeg har også møtt denne personifiseringen av naturkreftene og livsfasene i de shamanistiske tradisjoner jeg har vært så heldig å få stifte bekjentskap med. – Så jeg føler meg ikke alene. Jeg tror egentlig personifisering er en naturlig form for tilnærmning. Det har gitt meg mye, og gir meg fortsatt mye – og det i begge virkeligheter, såvel i drømmeland som i våkenland faller det seg naturlig.

For den som er ukjent med å tilnærme seg fenomener gjennom å se dem som personer – det er fritt frem å prøve. Kanskje vil du oppleve at det faller deg naturlig. Kanskje vil du oppleve at det blir lettere å bli kjent med forskjellige sider av livet. Det har i hvertfall betydd mye for meg.

Akkurat nå er jeg opptatt av lyset. Hvorfor har lyset en bestemt hastighet? (300000 km i sekundet i vacuum) – hva betyr dette egentlig? – Det er på tide å ta seg en prat med lyset. «Hei Lys – slå deg ned hos meg, så vi kan ta en prat. Jeg serverer te, hvis du har lyst, med suketter og melk, hvis det behager».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s