Spøkelsesskip

Spøkelsesskip, ja – det er et festlig fenomen. Spøkelser er som folk flest. Det er forskjell på dem, og interessene kan variere stort. Noen spøkelser bor i slott eller på herregårder, og er svært stedfaste. Noen liker seg til fjells, og andre nyter sjøen og båtlivets gleder, og slike, de trenger jo å skaffe seg spøkelsesskip.

«Femten mann på død manns kiste. Hei og hå, og en flaske med øl?»

Men å skaffe seg et spøkelsesskip, det er en vanskelig oppgave. Man kan jo forsøke bruktmarkedet, men problemet er at spøkelser ikke har penger.

Det eneste de kan gjøre, er faktisk å ligge på lur, for å hoppe om bord i de sjeldne tilfeller der en båt blir forlatt av mannskapet, helst langt ute til sjøs. Men slikt skjer jo svært så sjeldent. Men så er jo også spøkelsesskip svært sjeldne. Ja, da er jo logikken på plass.

Bildet under, skal forestille et ikke ukjent spøkelsesskip, Den Flygende Hollender. Dette spøkelsesskipet har ikke vært observert på en lang stund, så det kan være at det er ledig på markedet, for spøkelser på jakt etter et egnet skip. Det er et svært bra skip for de som liker å seile mot vinden. I visse situasjoner kan man nok vinne en regatta med dette.

fliegende_holla%cc%88nder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s