Tilsnakking er bra

Stoltenberg refser Putin. Stolt av Stoltenberg. Tilsnakking er bra.

Forklarer man Putin at det han gjør er feil, kan det hende at han roer seg ned og ber om unnskyldning. Selv om jeg synes tilsnakking er en fin måte å reagere på, vil jeg likevel bli svært overrasket dersom det hadde hatt den ønskelige effekt.

Det er så rart med det, det hender faktisk av og til at enkelte fortsetter i sitt gamle spor selv om de blir tilsnakket, merkelig nok, og tiltross for at det forklares klart og tydelig at det de gjør er galt. Hvorfor det er slik, kan vel være vanskelig å skjønne. Det er vel ett av verdens store mysterier.

Jeg hørte for noen år siden en historie om en byoriginal fra Kristiansand. Krigen var kommet til landet. Han skjønte ikke helt hva som foregikk. Men da folk fortalte ham om Hitler, og alt det gale Hitler hadde gjort, ble han, (Kjutta tror jeg han ble kalt), svært sint og oppbragt, og han utbrøt: «Den mannen (Hitler altså) burde jo vært tilsnakket».

Ja, hvis man bare hadde husket på å gjøre det – så hadde kanskje verden vært spart for mange store lidelser, mange uhyggelige begivenheter.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s