Smaken av Rolls Royce

(Rapport fra drømmeland)

Jeg var ute og kjørte i en beige taxi, en Mercedes, sammen med noen venner. Det var tett trafikk – rushtid. Vi var like i nærheten av Østbanestasjonen (Oslo S). En stor , grå Rolls Royce Silver Ghost gled frem i filen til venstre for oss. Plutselig svingte den over i vår fil og presset oss ut av veien.

Taxien vår havnet nede i en grøft, men ingen kom til skade. Selv hadde jeg lynkjapt hoppet ut av taxien da det hendte og satt oppe på veikanten. Det ble ringt etter kranbil.

En distre direktør-type i gul frakk steg ut av Rollsen. Han hadde glemt å bruke håndbrekket, slik at Rollsen rullet langsomt mot meg.

 

«Husk bremsen da, mann», ropte jeg til ham. Irritert og sur bøyde han seg inn i bilen og trakk til håndbrekket. Direktøren virket helt sprø – virket som om han hadde sine tanker et annet sted, men han lirte av seg noen fyndord, som f.eks. «problemer egner seg best for komitéer».

Jeg hadde overhode ingen sympati for ham, så før jeg gikk, rappet jeg et ukeblad fra ham og tok meg en jafs av Rollsen – mm det smakte Mars-sjokolade – men jeg fikk nøye meg med én jafs – måtte jo tenke på kaloriene. Så tok jeg med meg ukebladet og gikk inn på jernbanekaféen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s