Stones-drømmene

(Rapport fra drømmeland)

 

Drøm nr. 1:

Jeg hadde søkt på jobb hos the Rolling Stones, som konsulent med spesialkompetanse på døden. Så var jeg på intervju hos dem. Gutta flirte og stilte syrlige spørsmål. Jeg følte meg usikker på om jeg ville få jobben, hadde ikke store forhåpninger.

Drøm nr. 2:

Jeg var ute og luftet Mick. Gikk forbi et hus der det var et party som Mick gjerne ville være med på. Slapp ut litt snøre på snella slik at han kunne være med litt. Mens jeg ventet utenfor kom jeg i prat med en kar, som sa: «Jasså, du er ute og lufter Mick?» – «Ja, du vet», svarte jeg, «det er utrolig hva disse pop-stjernene går med på, bare for å få litt oppmerksomhet». Når som helst jeg ville gå videre var det bare å sveive inn Mick, men jeg synes det var allright at han fikk feste litt til.

Drøm nr. 3:

Jeg arrangerte middagsselskap sammen med Mick Jagger. Han og jeg var travelt opptatt på kjøkkenet, og vi ventet spent på at gjestene skulle komme

Drøm nr 4.

Jeg var med på turné som lydtekniker denne gangen.

Drøm nr 5.

Samtale med Keith Richards. Det var hyggelig å prate med Keith. Vi snakket om forholdet mellom hvile og aktivitet, mellom å være våken, og det å sove, om alle de naturlige motsetnings-par i et menneskes liv. «Det var viktig med perfekt balanse», sa Keith. Ja, jeg var skjønt enig med ham i det. – Jeg tenkte på hva jeg hadde fått med meg om Yin og Yang.

 

Drøm nr 6.

Ja, det kom jo en drøm til, som jeg nesten hadde glemt, drømmen der Mick Jagger møtte Christian Ringnes. Og slik var den:

The Stones deltok på en festival et sted på den franske landsbygda. Det var tynt med publikum, så Stones-gutta kjedet seg og var litt misfornøyde. Jeg satt og pratet med Mick Jagger. Det var viktig for ham å holde seg i fysisk form, så han foreslo at vi tok oss en joggetur. Hva med å jogge ned til stranden? – Jo, det var en god idé, syntes jeg. Vi visste sånn omtrent retningen. Etter å ha jogget en stund kom vi til en landsby.

En labyrint av smale smug førte videre, så vi spurte oss om etter veien. En rute ble foreslått. Veien viste seg å være et slags museum i seg selv, der forskjellige håndverkere demonstrerte sine ferdigheter for alle som kom forbi. I enkelte hus var veggene fjernet, slik at vi skulle kunne se hva som foregikk inne i husene.

Etterhvert kom vi frem til et område med store palasser, det ene større enn det andre. Versailles var vel ingenting i sammenligning. En tur gjennom disse palassene var en del av museumsturen. Det var høyt under taket. Nydelig rokokko / barokk dekor i hvitt, gull og beige. Lette melodier på harpsichord. Musikk fra Solkongens tid.

Og så møtte vi tilsist verten. Og verten, det var ingen ringere enn Christian Ringnes, som eide alt sammen, og som bodde i disse palassene. Han viste oss entusiastisk omkring i sitt grevskap, som han kalte det. Tilslutt ble vi invitert til å sitte ned for å få servert te – og kanskje noe sterkere.

 

Christian fortalte begeistret om sin eksklusive samling av leggflasker. Leggflasker var whiskyflasker så sjeldne og eksklusive at vanlige folk ikke engang visste hva det var. Det visste heller ikke vi, så han fikk forklare. I Skottland under senmiddelalderen var det vanlig å lage avstøpninger at venstreleggen (med bukse, støvler og alt) av beseirede og drepte fiender av høy rang. Av disse ble det igjen støpt whisky flasker i leggens form og i leggens naturlige størrelse. Ved å drikke eksklusiv whisky av slike leggflasker, nød man seieren, selv årevis etter at slaget hadde stått. Christian hadde ca tredve slike leggflasker i sin samling, og var veldig stolt av samlingen. Hele ni av flaskene var fremdeles uåpnet, med whiskyen intakt. Verdien av disse var så stor at de nærmest var uomsettelige.

Plutselig kommer en ny fyr inn, en som jeg kjenner fra før. Jan heter han. Dengang jeg kjente ham, samlet han på frimerker, og hadde god rede på frimerkenes verdi. Denne gang dukket han opp med en leggflaske han gjerne ville ha Christian til å vurdere verdien av. Christan kjente til flasken, men var tvilsom til å kjøpe den, da den opprinnelige leggen engang hadde tilhørt tipp tipp tipptipp oldefar til hans elskerinne. Hun ville kanskje føle det støtende dersom Christian tok inn akkurat denne leggen i samlingen. Vel, etterhvert fikk vi sagt farvel og takk til Christian Ringnes, og vi jogget videre inntil vi fant stranden, med alle sine bukter og viker.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s