Den nakne skrivingen

Jeg har alltid følt en sterk trang til å uttrykke meg skriftlig. Det er noe jeg skulle ha sagt. Hva dette noe er, har alltid vært innhyllet i et mystikkens slør. Men det vil vel komme frem etterhvert. Og det skinner vel noe igjennom allerede, får jeg håpe.

Som et ledd i denne skrive-mani har jeg vært opptatt av å finne det ideelle verktøy, den ideelle programvare, den mest perfekte penn, de mest ideelle omgivelser. Bare rammen omkring skrivingen er mest mulig perfekt, vil det bli lettere å skrive, har jeg tenkt.

Men verktøy og omgivelser er egentlig knekkende likegyldig, har jeg etterhvert funnet ut. – Det eneste som teller er den nakne skrivingen, skriving uten tilbehør, skriving uten livbelte, krykker og lykketroll, bare skrivingen.

Da har jeg ingen unnskyldning lenger. Da er det flere forberedelser å flykte inn i. Da står det bare én ting igjen, og det er skrivingen. Så nå skriver jeg, om ikke annet så om selve prosessen og denne merkelige kampen jeg har ført med meg selv, og som jeg nå ser ut til å ha gått seirende ut av.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s