Sankt Livnius

(Rapport fra drømmeland)

Hmm. Fin drøm, men litt vanskelig å huske i sin helhet, vanskelig å få skikkelig på plass, men jeg skriver ned, for å «redde det som reddes kan».

Jeg var i Roma og jeg var en lærer som sammen med mine elever skulle møte «papegøyemesteren», en mann som lignet på en gresk gude-statue av utseende. Papegøyen han beskyttet var en meget spesiell fugl, som kunne «si sannheten», tale profetisk. Dypt innenfra følte jeg hvor viktig det var å beskytte denne fuglen. Dette ville jeg også gjerne formidle til mine elever.

Så skjedde det noe dramatisk. En romersk embetsmann kalt Livnius var sendt ut for å drepe fuglen. Da Livnius hevet sitt spyd for å kaste det mot papegøyen, sendte dens mester et blikk mot Livnius som brandt seg inn som et rundt merke midt i hans høyre hånd. Livnius stivnet og ble til stein, til en vakker statue.

I samme øyeblikk som dette skjedde bestemte Livnius seg for ikke å drepe fuglen, da det gikk opp for ham hvor viktig og enestående den var. Og merket i hans hånd ble til et vakkert stilisert symbol med skrift omkring. Og statuen ble senere kjent som statuen av Sankt Livnius. Det var en statue som turister yndet å beskue, et av kunstens mesterverk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s