Gjensyn med Rune Heivang

(Rapport fra drømmeland)

Var en tur nedover i Europa sammen med Vibeke for å oppleve hva Rune Heivang holdt på med for tiden. Det var mye folk der. Vi holdt til et slags buddhistisk tempel. Det var røde søyler over alt. Vi satt benket i en «ventekorridor». Munker kom forbi og serverte potetgull, store og runde. Jeg ville egentlig ikke ha, men det ble presset på meg.

Fra noen store pappesker ble det trukket opp noen røde plast-ting. Det var bare å forsyne seg. Jeg tok en og undersøkte den interressert. På den ene siden var noen fordypninger der man kunne trekke ut to typer fløyter (også i rød plast). Midt i var det en spalte der man fant en liten trykksak, der Rune hadde skrevet om øyeblikket, om nået. Brosjyren var på mange språk. På baksiden var en slags «scene», med tak, og jeg forsto at denne kunne brukes som et slags alter – der man kunne pynte med blomster og små figuriner hvis man ville.

En av Runes medhjelpere kom forbi, og han forklarte oss: «Nei, det mediteres ikke på mantraer lenger. Den tiden er over.» – «Å jasså, sier du det?», svarte jeg og understreket derpå at jeg mediterte på hva som helst jeg ville meditere på, uavhengig av hva andre mente.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s