Det onde og det gode

Det er starwars-tid, tid for et univers der alt er enkelt og greit. Du har de onde på den ene siden, og de gode på den andre. Det er ikke så veeeldig vanskelig å finne ut hvem man har lyst til å holde med. –

I menneskenes verden er det ikke så lett alltid, å finne ut hva som er godt og hva som er ondt. Ute i naturen kan det være enda vanskeligere – et eksempel bare: En ulv ser en kanin – godt for ulven – ikke godt for kaninen. Ulven dreper og spiser kaninen – godt for ulven – ikke godt for kaninen.

Livet har vilje til å leve, og går gjerne over lik for å kunne forlenge sitt liv. Er det ondskap? – Eller er det handlinger «i livets tjeneste», dvs godt?

Mang en krig begynner med at myndighetene bruker mye tid og energi på å overbevise sine folk om at fienden, de andre, er onde. Har man først klart å feste dette stempelet til en gruppe, er det fritt frem å drepe og torturere dem, for da er de ikke mennesker lenger, men onde skapninger.

Poenget mitt er: Man skal tenke seg om meeget nøye før man stempler en gruppe mennesker som onde. Stempler du noen som onde speiles det så altfor lett i deg selv og ditt eget vesen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s