Sammensatte mennesker

(Rapport fra drømmeland)
(University of the Night)

Semesteret var ferdig, og jeg ble sendt hjem på ferie sammen med tusenvis av andre studenter. Universitetet var bygd omkring toppen av en pyramide av ufattelige dimensjoner. Så det var lang vei ned. men vi tok det som en sport, å svinge oss nedover trappe- og stillas-systemene. Da jeg var kommet ned passerte jeg langs parken nedenfor gamle Deichmanns hovedbibliotek. Biblioteket, som i min barndom hadde virket så stort og mektig, virket nå så lite og ubetydelig. Jeg ble nesten litt skuffet.

På en benk i parken var fire personer i ferd med å lage en slags forestilling. De så på meg og smilte i det jeg nærmet meg. «Se, der kommer det noen. Dette blir gøy dere.» – De var alle sammen i ferd med å sette seg sammen. Der lå løse kroppsdeler innpakket i gjennomsiktig plastikk. En hyggelig dame hadde fått skrudd på seg et bein og revet av plastikken omkring det, men manglet fortsatt det andre beinet fra leggen og ned.

Jeg gikk bort til dem for å slå av en prat. – «Jasså – dere er i ferd med å få av dere plastikken, ser jeg.» – «Er du ferdig alt, du da» svarte en blid og trivelig kar. – «Ja, og nå har jeg ferie», sa jeg, «så jeg må vel se til å komme meg videre.» Jeg ønsket de fire en god dag og ruslet avsted.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s