Politi og publikum

Vi har jo tidligere bodd på Vestlandet i noen år, Vibeke og jeg, og vi var i Bergen rett som det var. Vår faste rute mot sentrum gikk gjennom Marken og forbi politihuset i Allehelgensgate 6.

Hver gang jeg passerte politihuset, måtte jeg bare trekke på smilebåndet over skiltet med teksten «Publikumsinngang». Har et politihus noe til felles med et teater? spurte jeg meg selv. – Jo såmenn har de det. Såvel teateret som politikammeret har en publikums-inngang. Ergo blir almennhetens rolle i forhold til politiet en publikumsrolle. Politiet tildeler seg selv en viss underholdningsverdi.

Jeg ser for meg en grå og trist, regntung mandags formiddag. Alt er såå kjedelig, men så kommer politiet – hei hå – og utfører sine politikunster til allmennhetens store fornøyelse. Er de heldige så vanker det klappsalver etterpå, og hvis klappingen ikke gir seg, hvis det blir stående ovasjoner, så må de varte opp med et encore-nummer, som f.eks. å nekte en full mann å ligge på en parkbenk, til publikums store begeistring. WOW. – Ja, uten politiet ville hverdagen vært preget av en uutholdelig kjedsommelighet, men heldigvis, politiet svikter oss ikke.

2448502

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s