Om drømmeland

Drømmeland forbindes oftest med en virkelighet der man har null kontroll, der man bare trekkes med av begivenheter man ikke kan påvirke. Helt annerledes blir det hvis man ha lært seg å være ved full bevissthet mens man drømmer. Hva er det som endrer seg da? –

Jo, det viktigste, synes jeg, er at man kan bestemme seg for å våkne hvis det er noe i drømmen man ønsker å skrive ned. Da kan man bringe frem i lyset drømmer som ellers ville vært skjult. Tror nok ikke jeg hadde klart å fange poesi-drømmene mine uten å ha trent meg opp. – Man får også handlefrihet og innflytelse i drømmens virkelighet, mer og mer ettersom man lærer «naturlovene» i drømmeland å kjenne.

Etterhvert lærer man seg hva som faktisk er mulig, og denne kunnskapen vil utvide handlefriheten. Rom og tid fungerer annerledes, og dette kan man benytte seg av. Og enhver «kommando» (intensjon / noe man bestemmer seg for) vil bli effektuert umiddelbart. Slik kan man jo oppleve magiske evner som langt overgår noe av det man har opplevd i våkenland.

Det er skrevet endel bøker om det å drømme ved full bevissthet, det meste på engelsk. Det kalles da for «lucid dreaming». Å trene opp evnen er ikke vanskelig, men det kreves disiplin og tålmodighet. Selv om det krever iherdig innsats, er anstrengelsen vel verdt det, synes nå jeg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s