Frieri-konsulenten

(Rapport fra drømmeland)

Jeg hadde en natt denne hyggelige drømmen. Måtte bare opp for å skrive den ned. Så fikk jeg sove videre etterpå – litt tidlig å stå opp egentlig.

En velstående venn av meg var på frierføtter og hadde engasjert meg som en frierikonsulent. Han ville ha mine råd og min assistanse for å få til det perfekte, mest romantiske frieri som tenkes kunne – og det var ingen grenser for hva det måtte koste.

Jeg snakket med høyerestående funksjonærer på jernbanen. Vi inspiserte noen gamle, flotte vogner. De var slitte, og trengte noen strøk maling i tilllegg til generell oppussing, men de ville kunne egne seg. Planen var å blåse liv i et gammelt ærverdig konsept fra forrige århundre kalt «Compagnie Internationale des Wagon Lits». Det skulle bli en jernbane-reise like stilfull som med den gamle orient-ekspressen. «Diskresjon, vennlighet og omsorg», skulle være mottoet. Et utvalgt personale skulle få de reisende til å føle seg behandlet som kongelige, og servering om bord skulle overgå de mest feirede restauranter i Europa.

Og til sist selve invitasjonen. På tykt klutepapir skulle det være trykt med en elegant, sirlig font: «Deres håpefulle NN har den store ære, den mest utsøkte glede, å kunne invitere Dem, frøken NN med på Deres livs reise.»

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s