Å drømme seg en bok

Å finne en bestemt forfatter som man ikke visste om fra før, en bestemt bok som man aldri har hørt om ut ifra en drøm – er det mulig? – Joda, det ser ut til å være mulig det. Jeg har selv opplevd det og undres stadig.

For noen år tilbake hadde jeg en drøm litt utenom det vanlige, Jeg drømte at jeg var i en travel storby – det kunne vel vært Manhattan, New York. Og der traff jeg en forfatter ved navn Tao Lin. Han så ut til å være kineser. Han skulle absolutt vise meg noe – dro meg med gjennom gatene og inn på et kontor. Der trakk han frem en bok med gusjegrønt omslag og sa til meg: «Denne boken her – det er noe for deg – den burde du lese.

Jeg vekket meg selv for å skrive den ned, slik jeg pleier. Så googlet jeg etter en forfatter ved navn Tao Lin og fant ham jaggumeg. Jeg fant til og med frem til en bok med gusjegrønt omslag som han har skrevet.

Så jeg bestilte den og fikk den tilsendt. Her ligger den – på skrivebordet foran meg – og jeg har ennå ikke fått lest den. Den type utbrenthet jeg sliter med gjør det tungt å lese romaner og tiden er ennå ikke kommet for meg til å lese denne, men jeg føler meg trygg på at tiden vil komme.

06a74d5c3aa1959e7bd10e382070ace0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s